Napsali o nás - 2010 - Pivovaru Tambor Dočesná svědčí


22.09.2010 - Zdroj: Krkonošský deník | Autor a foto: Bedřich Machek

Dočesná 2010

Pivovaru Tambor Dočesná svědčí

Dvůr Králové – Také druhou účast na mezinárodní prestižní soutěži Dočesná v Žatci proměnil zdejší pivovar Tambor v úspěch. K loňskému vítězství v kategorii jedenáctistupňových nefiltrovaných piv přidal „bronz“ ve stejné kategorii.

V letošním roce soutěžilo v degustaci piv ve dvanácti kategoriích necelých dvě stě druhů piv z 34 pivovarů. Což je rekord. Kromě českých degustátorů tu byli také odborníci z Německa,  Japonska a Číny. Už tradičně mezi soutěžícími pivovary nebyli zástupci velkých „gigantů“ z Plzně, Českých Budějovic a z Prahy. Poprvé se naopak soutěže zúčastnil Chmelařský institut ze Žatce. Z královéhradeckého regionu se dařilo ještě Primátoru Náchod. „Soutěž má díky účasti skutečných odborníků velkou váhu a serióznost. Jsme rádi, že se po roce opět potvrdila kvalita naší práce a že patříme mezi nejlepší piva v republice,“ uvedl Nasik Kiriakovský, majitel pivovaru Tambor.

S kvalitou souvisí samozřejmě také zabezpečení výroby. Pro tu jsou potřeba pivovarští odborníci. V našem regionu je jich ale zatím nedostatek. Proto se pivovar Tambor rozhodl garantovat žákům devátých tříd, kteří se na konci roku budou rozhodovat o svém povolání, dvě pracovní místa pro budoucí absolventy Střední průmyslové školy potravinářských technologií, obor Kvasné technologie v Praze.

Škola vychovává střední pivovarský management. „Chceme tím rozšířit nabídku zaměstnání v našem regionu. Hodláme případné zájemce podporovat, a to nejen předběžným příslibem jistoty pracovního místa, ale i podporou formou prospěchovéhostipendia a prázdninových praxí u nás v pivovaru,“ vysvětlil Kiriakovský. Cílem je doplnit stávající pracovní tým o další odborníky, protože produkce královédvorského pivovaru roste. „Určitě se jedná o perspektivní obor, který není určen jenom pro chlapce, ale i pro děvčata,“ upozornil majitel pivovaru. Je mu jasné, že se jedná o dlouhodobý personální projekt. Pokud totiž nastoupí případný zájemce na školu příští podzim, do pivovaru Tambor nastoupí do pracovního poměru až za čtyři roky.

Rodiče a zájemci o studium mají možnost  po předchozí dohodě pivovar Tambor navštívit a prohlédnout si provoz. Pivovarnictví patří k oborům, které nabízí trvalé uplatnění.


„Zároveň tím vytváříme nová pracovní místa. Dalo by se říci, že čím víc regionálního piva místní vypijí, tím víc nových pracovních míst můžeme vytvořit,“ uzavřel Nasik Kiriakovský.

Pivovarská prodejna

RAISOVA

tel. 499 620 103

 

facebook

facebook

twitter

Důležitá informace
Upozornění: manipulace s pivem v letním horkém období
03.07.2015

V letním horkém období je potřeba dbát zvýšené pozornosti při manipulaci a skladování piva. Hrozí zvýšená pěnivost u všech druhů piv, ale zejména u nefiltrovaného piva. Pivo by nemělo být vystaveno vysokým letním teplotám a přímému slunečnímu záření!

Doporučená skladovací teplota je od 4 °C do 12 °C. Dále doporučujeme co nejmenší manipulaci se sudy před samotným naražením sudu. Velmi nevhodný je způsob umístění naraženého sudu v teple hned vedle chladícího výčepního zařízení! V případě zvýšené pěnivosti doporučujeme snížit teplotu chladícího výčepního zařízení a zvýšit tlak v sudu čepovaného piva.

V případě nefiltrovaného piva, pokud nelze zajistit optimální podmínky, doporučujeme v letních horkých měsících přechod na fitrované pivo. Pro případ akutní nouze s odstraněním pěnivosti volejte o další pokyny na tel. 602 245 092 nebo 737 473 767.

Přihlášení k odběru novinek. Zadejte mailovou adresu.

Nákupní košík | Mapa serveru | Obchodní podmínky  Copyright © 2009 TVORBA STRÁNEK, WEBDESIGN
Spřátelené weby: Citroen - Subaru | Penzion za vodou
Odběr RSS kanálu
Pokud Vám je méně než 18 let, stránky, prosím, opusťte.